Ben je van plan om binnenkort met de mannen te gaan fietsen? Dan is het verstandig om goed voorbereid weg te gaan. Of je nu gaat mountainbiken, racefietsen of gewoon met een normale fiets. Een dag fietsen of een vakantie… Het is avontuurlijk, sportief en ontspannend. Een ideaal idee dus om even samen te genieten. In dit artikel zetten we alles op een rij om de ideale fiets trip te plannen.

1. Stippel een route uit

Hoewel navigatie niet altijd nodig is, is het handig om een voorbereide route te maken voor een soepel lopende fietsrit. Een route maken kun je doen via een app en is hartstikke makkelijk op je telefoon. Denk eens aan Strava: hier houdt je ook in bij wat je fiets performance is en kun je zelfs bepaalde doelen zetten voor de vakantie. Je kunt je route zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Koffiestop ertussen? Zet deze op de route. Einde van de dag een borrel drinken ergens? Hup, plan er maar bij in. Zo weet je zeker dat jij een onvergetelijke dag of vakantie hebt.

2. Eten en drinken mee

Niets is vervelender dan op de fiets zitten en ontzettende honger of dorst hebben terwijl er niks in de buurt is. Neem daarom altijd genoeg eten en drinken mee. Denk aan een banaan, krentenbol, gelletje, sportdrankje en water. Zo voorkom je een suikerdip!

3. Een fietsverzekering & EHBO-fietsen kit

Of je nu een dag of een week gaat fietsen, als je een dure fiets hebt aangeschaft is het verstandig om een goede fietsverzekering af te sluiten. Het kan zomaar zijn dat jouw fiets op een drukke plek gestolen wordt, of dat je middenin de bergen stil komt te staan omdat je fiets kapot is. Verzeker je fiets dus in ieder geval tegen diefstal óf tegen diefstal en schade om hoge kosten te voorkomen. Tot slot is het handig om een EHBO-fietsen kit mee te nemen, waarmee je banden kunt plakken of je band kunt oppompen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen