Ondanks hun reputatie hebben extra dunne condooms veel voordelen waardoor ze het overwegen waard zijn. Ten eerste zorgen condooms zoals Extra Thin Durex voor meer gevoel tijdens de seks, wat voor beide partners een groot pluspunt kan zijn. Ze verminderen ook het risico van breken en afglijden, wat altijd zorgen baart bij gewone condooms. Als je op zoek bent naar een condoom dat je meer gevoel geeft tijdens de seks en je gemoedsrust geeft op het gebied van veiligheid, dan is een extra dun condoom zeker het proberen waard. Hier vind je alles wat je erover moet weten.

Wat zijn extra thin condooms?

Extra thin of extra dunne condooms zijn precies wat ze klinken – condooms die dunner zijn dan het gemiddelde condoom. De meeste gewone condooms hebben een dikte van ongeveer 0,1 mm, maar extra dunne condooms kunnen wel 0,045 mm dun zijn. Dit lijkt misschien niet veel verschil, maar het kan eigenlijk een groot verschil maken in termen van gevoel en sensatie tijdens de seks.

Het belangrijkste voordeel van een extra dun condoom is dat het meer gevoel tijdens de seks mogelijk maakt. Dit komt omdat er minder barrière is tussen jou en je partner, waardoor je elkaar meer kunt voelen. Voor sommige mensen kan deze toegenomen sensatie de seks aangenamer maken en hen zelfs helpen gemakkelijker een orgasme te bereiken. Als jij iemand bent die moeite heeft om tot een orgasme te komen met een gewoon condoom, dan kan een extra dun condoom de moeite waard zijn om te proberen.

Naast meer gevoel hebben extra thin condooms ook minder kans om tijdens de seks te breken of af te glijden. Dat komt omdat ze door hun dunnere materiaal minder snel scheuren of losraken. Hoewel geen enkel condoom 100% effectief is in het voorkomen van zwangerschap of soa’s, kan het gebruik van een extra dun condoom je gemoedsrust geven in de wetenschap dat je er alles aan doet om je risico te verkleinen.

Zijn er nadelen aan extra thin condooms?

Hoewel het gebruik van extra thin condooms veel voordelen heeft, zijn er ook enkele mogelijke nadelen te bedenken. Een daarvan is dat ze bij sommige mensen eerder irritatie of allergische reacties kunnen veroorzaken. Dat komt omdat er minder materiaal tussen je huid en de latex zit, dus als je allergisch bent voor latex of een gevoelige huid hebt, is een extra dun condoom misschien niet de beste keuze voor jou. Over het algemeen hebben de meeste mensen echter geen problemen met extra dunne condooms en vinden ze comfortabel en niet irriterend.

Een ander mogelijk nadeel van extra dunne condooms is dat ze niet altijd gemakkelijk te vinden zijn. Veel winkels hebben alleen gewone of ultradunne condooms, dus het kan zijn dat je even moet zoeken om extra dunne opties te vinden. Online zijn ze echter goed verkrijgbaar als je weet waar je moet zoeken.

Over het geheel genomen bieden extra dunne condooms van bijvoorbeeld Condoom NL veel voordelen ten opzichte van gewone condooms op het gebied van sensatie en veiligheid. Als je op zoek bent naar een condoom dat je meer gevoel geeft tijdens de seks en je gemoedsrust geeft in termen van veiligheid, dan is een extra dun condoom zeker het proberen waard.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen