In een wereld vol keuzes kan het moeilijk zijn om te beslissen wat te drinken. Maar als het op gezelligheid aankomt, is er één drank die altijd als beste uit de bus komt: bier. Van zijn schuimende schuimkraag tot zijn knisperende, verfrissende smaak is bier de perfecte drank voor elke gelegenheid. (Deze winter helemaal trouwens, en wel in de vorm van een bier adventskalender!)Maar wist je dat bier ook een aantal veelzijdige sociale voordelen heeft? Dat klopt – bier kan je een beter mens maken! Hier zijn vijf manieren waarop:

1. Bier bouwt banden op

Laten we eerlijk zijn – er gaat niets boven het openen van een koud biertje met vrienden. Of je nu in de kroeg zit of op een feestje, bier brengt mensen bij elkaar. En dat is niet alleen vanwege het alcoholgehalte. Er is iets met het delen van een paar rondjes bier dat gewoon goede tijden en sterke banden bevordert. Dus als je op zoek bent naar nieuwe vrienden, onthoud dan dit: bier is de manier om te gaan. Misschien krijg je wel een band voor het leven.

2. Bier stimuleert teamwerk

Bier drinken wordt vaak gezien als een solo-activiteit, maar het kan eigenlijk best een teamsport zijn. Of je nu Beer Pong of Flip Cup speelt of gewoon wat drinkt met vrienden, bier drinken als onderdeel van een team kan je een aantal waardevolle teamworkvaardigheden leren. Samen werken aan een gemeenschappelijk doel (in dit geval het bier opdrinken) vereist communicatie, coördinatie en samenwerking. En zo leren samenwerken kan een waardevolle levensles zijn die je met je mee kunt nemen, lang nadat het vat leeg is. Dus als je de volgende keer naar een koude grijpt, bedenk dan hoe je die kunt gebruiken om wat teamwerkvaardigheden op te bouwen. Proost!

3. Bier bevordert de communicatie

Bier wordt al heel lang geassocieerd met sociale bijeenkomsten en goede tijden. En dat is geen wonder – studies hebben aangetoond dat alcohol kan helpen om remmingen te verminderen en gesprekken aan te moedigen. Dus als je je communicatievaardigheden wilt oefenen, is een paar biertjes pakken met vrienden een prima plek om te beginnen. Het drinken van alcohol maakt de tong losser, waardoor je je gemakkelijker kunt uitdrukken. En omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit, is de kans groter dat je eventuele misstappen worden vergeven. Dus als je de volgende keer verlegen bent of je tong vastzit, graai dan eens naar dat smakelijke bierpakket – het kan je helpen je stem te vinden.

4. Bier stimuleert het zelfvertrouwen

Als het gaat om sociale bijeenkomsten zijn weinig dingen zo populair als bier. Deze geliefde drank is al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van feesten en barbecues, en daar is een goede reden voor. Niet alleen is bier lekker en verfrissend, maar het kan ook een positief effect hebben op je stemming en je zelfvertrouwen. Als je je verlegen of introvert voelt, kunnen een paar biertjes je helpen los te komen en je te vermaken. Vergeet alleen niet om verantwoord te drinken en je grenzen te kennen! Of je nu geniet van een koude bij een vriendenbijeenkomst of de wedstrijd bekijkt in je favoriete bar, bier brengt zeker wat extra plezier en genot in je dag.

5. Bier stimuleert de creativiteit

Zoals iedereen die er ooit een paar te veel op heeft, weet, kan alcohol soms remmingen verminderen en creativiteit stimuleren – en dat geldt zowel voor ideeën als voor kunstzinnigheid. Dus als je een creatieve uitlaatklep zoekt, pak dan een biertje en kijk waar je fantasie je brengt! Wie weet komt je volgende grote idee wel uit de bodem van een pintglas…

Conclusie:

Dus daar heb je het – vijf manieren waarop bier je daadwerkelijk een beter mens kan maken! Dus als je de volgende keer naar een drankje grijpt, vergeet dan het ouderwetse bier niet – het zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot het ontsluiten van je volledige potentieel (en het hebben van een hoop plezier onderweg). Proost!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen