Er is niets erger dan zo uitgeput te zijn dat je geen energie hebt om je te ontspannen. Als je de hele dag bezig bent om de nerveuze uitputting te bestrijden, kan het moeilijk zijn om ‘s avonds tot rust te komen en gemakkelijk in slaap te vallen. We weten hoe je je voelt – wij zijn daar ook geweest! Daarom gaan we je de zes beste manieren leren om je te ontspannen voor het slapengaan – zelfs als je geest door een miljoen dingen raast – en je helpen een goede nachtrust te krijgen voor het een gewoonte wordt!

1. Word actief

Je denkt misschien dat uitgeput zijn een reden is om de hele dag in bed te gaan liggen en niets te doen, maar dat is de snelste manier om meer chronische vermoeidheid op te bouwen. In feite moet je proberen je hersenen zo actief mogelijk te houden – want het kan moeilijker zijn voor vermoeide geesten om zich af te sluiten van werkgedachten. Ga dus wandelen, leer een nieuwe sport of neem een nieuwe hobby op – alles wat je geest op volle toeren doet draaien! Je hoeft jezelf ook niet te veel op te dringen – dagelijkse wandelingen zijn geweldig voor stressverlichting en algemene gezondheid .

2. Neem een bad

Hoe druk je het ook hebt, je hebt altijd tijd voor een lekker lang bad, nietwaar? Nou als dat niet zo is dan is het tijd om te leren hoe belangrijk baden is om stress te verlichten! Dat komt omdat een bad nemen een van de meest ontspannende dingen kan zijn die je ooit zult doen. Veel mensen beseffen niet dat wegzakken in wat warm water met wat kaarsen de snelste manier is om te ontstressen en op te laden, maar het werkt echt!

3. Lees voor het slapen gaan

Hier op de redactie weten we dat niet iedereen zin heeft in zware lectuur voor het slapengaan – ondanks dat het een geweldige stressverlichter is. Als dat als jou klinkt, waarom probeer je dan niet in plaats daarvan iets nieuws te leren? Of je nu je Franse vaardigheden wilt bijspijkeren of iets over koken wilt leren – er is altijd wel iets interessants te vinden! Zo houd je je gedachten af van meer stressvolle gedachten terwijl je concentreer je op het leren van nieuwe dingen.

4. Kijk een film

Iedereen houdt van een goede film! Als je geest moeite heeft om tot rust te komen, zet dan gewoon de televisie aan en laat hem de baas worden – dat is wat wij doen, en het helpt ons echt om beter te slapen na een vermoeiende werkdag!

5. Gebruik aromatherapie

Aromatische oliën en kaarsen worden vaak gebruikt als onderdeel van yoga- of meditatieroutines . De geuren zelf veroorzaken dat het lichaam endorfinen aanmaakt, die de natuurlijke pijnstillers van de hersenen zijn. Ze verhogen ook de alfagolven in je geest, wat je kan helpen je meer ontspannen en slaperig te voelen. Dus als je snel wilt kalmeren voor je naar bed gaat, waarom steek je dan niet een geurkaars aan of diffuseer je wat oliën op je bureau?

6. Concentreer je op je ademhaling

Wist je dat hoe je ademt van invloed kan zijn op het al dan niet kunnen ontspannen ? Daarom raden we aan om voor het slapengaan drie keer diep adem te halen als dat mogelijk is – het helpt de hormoonafgifte te reguleren en bevordert de slaperigheid. Dit is zo’n belangrijk onderdeel van ontstressen, want de meeste mensen houden hun adem in zonder het te beseffen. Maar als ze eenmaal leren hoe belangrijk ademhaling is voor hun stressniveau, voelen ze zich zo veel beter!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen