Koffie is er natuurlijk in allerlei smaken te vinden. Ook zijn er veel geliefde merken, zoals Nespresso. Drink jij het liefst Nespresso en heb je een bijbehorende Nespresso koffiemachine in huis? Om zo lang mogelijk van het apparaat te kunnen genieten, is het belangrijk om aan onderhoud te denken. Je koffie blijft zo ook het lekkerst smaken! Dit zijn onze tips om goed voor een Nespresso koffiezetapparaat te zorgen.

Vers water gebruiken

Je wilt dat je koffie vers is, maar ook dat het water vers is. Zet daarom liever geen kopje koffie met water dat er al een dag of langer in zit. Het is een kleine moeite om het waterreservoir even uit het apparaat te tillen en te vullen met nieuw water. Zo smaakt je Nespresso echt beter! Je kunt je koffiezetapparaat zelfs even laten doorspoelen, voor nog meer frisheid.

Koffiemachine ontkalken

Door het gebruik van water ontstaat er kalk in het koffiezetapparaat. Daarom is het noodzakelijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Als je dit niet doet, heeft dit invloed op de smaak van je koffiecups. Ook kan kalk maken dat het apparaat minder goed doorloopt, en het dus langer duurt om een bakje te bereiden. Hoe vaak moet je je Nespresso koffiemachine ontkalken? Doe dit in ieder geval om de maand. Al kan het ook geen kwaad om dit elke maand even te doen, met name als je het apparaat veel gebruikt. Met een ontkalker voor je Nespresso apparaat is dit klusje zo gepiept. Je moet er alleen even aan denken. Zet het bijvoorbeeld in je agenda of als herinnering in je telefoon!

Melkcompartiment schoonhouden

Heb je een Nespresso koffiemachine met een bijgevoegde melkopschuimer? Dit vraagt om net een beetje meer onderhoud. Melkresten worden namelijk al gauw oud en vies – dit moet je dus goed schoonhouden. Doe dit het liefst op dagelijkse basis, mocht je ook dagelijks melk opschuimen om bijvoorbeeld een cappuccino te bereiden. Gebruik de automatische reinigingsfunctie, die veel Nespresso apparaten met een opschuimer hebben. Verder zijn er speciale melkreinigers te vinden. Als je ook een stoompijpje in het apparaat hebt, kun je deze tevens reinigen. Neem ‘m in ieder geval af met een doekje met warm water om de restjes melk te verwijderen, of gebruik een speciaal product voor een grondigere reiniging.

Koffiemachine ontvetten

Het ontkalken is dus essentieel om je machine lang te kunnen gebruiken. Daarnaast kun je je koffiemachine ook ontvetten! Koffie is namelijk een behoorlijk vettige substantie, wat na verloop van tijd sporen gaat achterlaten in de machine. Net als ontkalkende capsules, zijn er ook reinigingscapsules voor Nespresso verkrijgbaar. Restjes, vuil en bacteriën worden hiermee uit het apparaat gehaald – en jij kunt weer een vers bakje koffie drinken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen