De juiste kledingkeuze op kantoor speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het creëren van een professionele uitstraling. Het is namelijk geen gezicht om met een broek met gaten op je werk te komen, wanneer je ook klanten of andere relaties moet ontvangen. Gelukkig zijn de richtlijnen met betrekking tot formeel en informeel de laatste jaren wel wat soepelere geworden en zien we dus ook dat een paar nette sneakers geen enkel probleem meer is. Omdat we toch zien dat lang niet alle mannen precies weten wat wel of niet gewenst is, hebben we een aantal do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet, waarmee je in ieder geval zeker weet dat je nooit de plank misslaat. Twijfel je over je outfit of ben je op zoek naar eiets nieuws? Bekijk dan eens de website van Schulte Herenmode voor casual en nette mannen kleding voor op kantoor of vrije tijd.

Kies voor kleding dat past binnen je bedrijf

Ieder bedrijf is anders, dus het is belangrijk om de bedrijfscultuur en dresscode van je kantoor te kennen. Kies kleding die past bij de sfeer en verwachtingen van je werkplek. Bij een formele setting kun je gaan voor een goed passend pak in een klassieke kleur, zoals zwart, donkerblauw of grijs. Voor een informele dresscode kun je prima kiezen voor een nette jeans met overhemd en paar sneakers. Het is dus met name de functie en ook de gelegenheid die bepaalt in hoeverre je voor een casual chic look kunt gaan. Zo kan het heel goed zijn dat je op een dag zonder afspraken met een hoodie naar je werk kunt, terwijl je de dag erna in pak gaat bij wijze van spreken.

Investeer in kwaliteit

Het is de moeite waard om te investeren in kwalitatieve kledingstukken die lang meegaan. Kies voor stoffen van goede kwaliteit, zoals wol of katoen. Door te investeren in tijdloze items, kun je langer genieten van je outfits en zien ze er altijd verzorgd uit. Dit geldt overigens niet alleen voor je kleding, maar ook voor een goede jas. Een kwalitatief hoogwaardige winterjas heren kopen, zorgt er namelijk direct voor dat de eerste indruk goed is. Je kunt namelijk wel een prachtige outfit dragen, maar als je deze hebt verstopt onder een oude jas, dan heeft dit natuurlijk nog weinig tot geen zin.

Draag geen te strakke of te losse kleding

Het is belangrijk dat je kleding goed past. Vermijd te strakke of te losse kleding, omdat dit er onverzorgd uitziet. Zorg ervoor dat broeken en overhemden de juiste lengte en breedte hebben en pas goed bij jouw lichaamsvorm. Nu is dit vaak bij vrouwen net even wat anders, aangezien een jurk natuurlijk niet te strak moet zitten. Wat vooral belangrijk is, is dat de pasvorm goed is en jij je er prettig in voelt. Door kleding te dragen wat fijn zit, voel je je vaak ook een stuk beter en zelfverzekerder. Je kunt dus beter investeren in kwaliteit, dan dat je kleding koopt waarbij de vorm na een paar keer dragen volledig is verdwenen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen